Atlet yang digugurkan daripada program latihan kebangsaan masih berpeluang menggunakan fasiliti dan kemudahan Majlis Sukan Negara (MSN) dan Institut Sukan Negara (ISN) ketika latihan berfasa selama enam minggu yang akan dilaksana dalam masa terdekat.

Pengarah Bahagian Atlet MSN, Jefri Ngadirin berkata pihaknya sedang mengadakan bengkel bersama persatuan sukan kebangsaan  untuk membincangkan tarikh sesuai melaksanakan latihan itu.

Selain itu, pihaknya turut merancang untuk menganjurkan beberapa kejohanan domestik bagi memberi atlet peluang melayakkan diri ke Sukan SEA.

Tambahnya, perincian tersebut akan dibincangkan dalam tempoh seminggu ini dan sekiranya atlet berjaya layak ke Sukan SEA, mereka akan diserap ke dalam program latihan MSN.

MSN juga akan menyediakan tempat tinggal, makanan dan kemudahan lain ketika latihan berfasa tersebut kepada semua atlet yang terlibat.

MSN sebelum ini menggugurkan 144 atlet kebangsaan, dan hanya mengekalkan 293 atlet bagi tahun ini, selain mengurangkan elaun latihan. 

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini